Julen er hjerternes fest! Fra den 19. november til den 11. december inviterer hele Danmarks Shakespeareteater HamletScenen til HELLIGTREKONGERSAFTEN – en eventyrlig jule- og dukketeaterforestilling for hele familien 6+. Forestillingen er frit baseret på Shakespeares komedie af samme navn – men nu med magiske juleelementer.

Hele Danmarks Shakespeareteater, HamletScenen, har med HELLIGTREKONGERSAFTEN kastet sig over Shakespeares udødelige kærlighedskomedie af samme navn. I denne nyfortolkede version krydres historien vi kender med julens traditioner og fortællinger på Frederik II’s tid på Kronborg omkring år 1600. En periode i Danmark, hvor julen og tiden frem til helligtrekongersaften var fuld af overtro, særlige ritualer og utrolige hændelser.

Det magiske juleeventyr, der er fyldt med nykomponeret musik, livlige dukker, drama, intriger og kærlighed får premiere den 19. november og kan opleves til den 11. december 2022 på HamletScenen på Kronborg.

Handlingen i HELLIGTREKONGERSAFTEN

I HamletScenens HELLIGTREKONGERSAFTEN møder vi de unge og adelige tvillinger Viola og Sebastian, der på grund af et dramatisk skibsforlis adskilles fra hinanden. Efter en malstrøm af intriger, dobbeltspil og kærlighedsforviklinger genfinder de hinanden i et underfundigt univers, hvor alting er vendt på hovedet og synes helt anderledes på overfladen.

Med dukker, musik og magi

På scenen får skuespillerne Lene Hummelshøj og Bo Carlsson selskab af dukker – både de mindre, håndholdte af slagsen samt store dukker, som skuespillerne selv kan tage på. Scenografien byder på flere forskellige formater og scener med blandt andet et orkester som lydkulisse. Lyduniverset skiller sig ud, da alle karaktererne har én særlig lyd, som kendetegner dem hver især.

Forestillingen inkorporerer også dans, musik, tekst og stumme fortællinger – alt sammen i ét sammensurium, der gør fortællingen livlig og virkelig.

Forestillingen iscenesættes af det kunstneriske team, mens scenografien og dukkerne er skabt af Christian Quintus Clausen. Musikken er nykomponeret til forestillingen af Claus Carlsen.

Jul på Kronborg i Frederik II’s tid

Med HELLIGTREKONGERSAFTEN er HamletScenen inspireret af julens traditioner på Frederik II’s tid (omkring år 1600) på Kronborg. I Danmark var tiden noget helt særligt i dagene fra juleaften 24. december og frem til helligtrekongersaften 6. januar. Perioden var omkranset af overjordiske og fortryllende hændelser, hvor hverdagens hierarkier blev vendt på hovedet: Herrer blev til tjenere, kvinder til mænd, dyr til mennesker og ingenting var som det plejede. En sælsom periode, som på mange måder danner den perfekte ramme for et magisk juleeventyr.

WORKSHOP

Til en række udvalgte forestillinger, er der efterfølgende tilknyttet en kreativ workshop, som drives af skuespillerne. Her vil man blive inviteret ind i det dukkeunivers, man netop har oplevet i forestillingen. Til workshoppen kan alle få lov til at prøve kræfter med, hvordan man med meget få midler kan arbejde kreativt, ekspressivt og virkningsfuldt derhjemme som familie. Her er alt tilladt, og der er plads til, at man kan udfolde sine idéer.

Thaliasalen, HamletScenen på Kronborg

Forestillingens varighed: 45 minutter uden pause

Sprog: Forestillingen er på dansk Medvirkende: Lene Hummelshøj og Bo Carlsson

Manuskript: Det kunstneriske team (Lene Hummelshøj, Bo Carlsson, Christian Quintus Clausen, Claus Carlsen) frit efter William Shakespeares skuespil Helligtrekongersaften

Iscenesættelse: Det kunstneriske team (Lene Hummelshøj, Bo Carlsson, Christian Quintus Clausen, Claus Carlsen)

Scenograf og dukkemager: Christian Quintus Clausen

Komponist: Claus Carlsen Producent: HamletScenen

Pressefoto