Små børn er fra naturens side meget nysgerrig og elsker at udforske verden – ofte uden den mindste bekymring om fare. Den bekymring kender de fleste småbørnsforældre til gengæld, især hvis man har skarpe kanter og ikke mindst trapper i hjemmet.

Her kan noget så enkelt som et børnegitter være det, der gør, at du trygt kan lade den lille kravle og gå rundt i huset, selvom der er trapper i hjemmet.

Et børnegitter har som regel en åbnemekanisme, som er for avanceret for de små, idet de ikke kan finde ud af at åbne den. Dit børnegitter virker dermed som en form for grænsebom, idet den kun tillader, at voksne kan komme forbi den.

Mens et babygitter kan være nok så irriterende for de små, der får deres bevægelsesfrihed indskrænket, så kan et gitter være en rigtig god ting for børn – hvilket mange forældre ved.

Flere forskellige typer af børnegitre

Et børnegitter er ikke bare et gitter, de findes faktisk i en lang række udgaver, så du kan finde et børnegitter til at sætte for både døren, trappen eller andre steder i hjemmet, hvor man ikke ønsker, at de små børn kommer til, da det kan skabe farlige situationer.

Et babygitter til en dør kan for eksempel være en god ide, hvis du ønsker at have døren åben fra tid til anden, uden du skal frygte for, at den lille kravler eller går ud et sted, hvor man kan komme til skade, hvis man ser livet fra børnehøjde og ikke tager højde for farlige situationer.

Når man kommer op i et børnegitter i den størrelse, så kaldes disse også for et sikkerhedsgitter. Det dækker over det samme, nemlig et gitter, som barnet ikke kan åbne med henblik på at sikre barnet mod at komme til skade.

Find det rette babygitter

Husk altid at måle det sted, hvor du tænker på at bruge et børnegitter. Har dit nye børnegitter ikke det korrekte mål, så kan det ikke sidde korrekt fast. Dermed risikerer du, at det vælter og rammer barnet eller slet ikke opfylder det ønskede formål – nemlig at holde dit barn sikkert.

Du kan finde et børnegitter hos flere forhandlere. Du kan blandt andet se udvalget af børnegitter hos Kids-world. Her finder du blandt andet en lang række børnegitre fra Babydan, der er blandt de mest populære brands, når det gælder et børnegitter i Danmark.

Foto: Kids-world