M/S Nyhedsbrev // 8. november 2021
Så er årbogen her – kom til præsentation onsdag d. 17. november kl. 15-17
Under sejl – til Asien, Afrika og Amerika
Tidl. seniorforsker ved Rigsarkivet Erik Gøbel binder med dette pragtværk sløjfe på sit imponerende livsværk. Bogen er den første samlede fremstilling af de danske oversøiske sejlskibstogter og livet ombord på skibene i perioden fra begyndelsen af 1600-tallet til midten af 1800-årene.
Hvis du er medlem af M/S VEN får du bogen helt gratis. Et medlemskab koster 400 kr. – husk at komme i god tid hvis du vil købe/forny dit medlemskab.
Aftenåbent fortsætter hver torsdag indtil jul
Talk med Katherine Diez d. 11. november
Har man fulgt litteraturskribent mm. Katherine Diez de seneste år, er det gået de færrestes næser forbi, at hendes hjerte banker for en stor del af klassikerne i den verdenslitterære kanon. Derfor bliver det en helt særlig aften, når Katherine læser op af sine egne personlige favoritter fra den maritimt betonede verdenslitteratur.
Hele museet er åbent, så du bl.a. kan opleve vores to særudstillinger ‘I ❤️ NELLA DAN‘ og ‘OCEANISTA – Havet & moden gennem 100 år ‘ Og så kan du shoppe med 10% i vores shop. Vi serverer 2 lækre retter + kaffe i den smukke café for 200 kr. Menu er på vej!
Det er gratis at deltage til arrangementet i M/S Café. Skal du besøge resten af museet kræver det en entrébillet.
Se vores andre arrangementer her
Efteråret er tid til te Med efteråret rykker vi indenfor, og trangen til varme drikke melder sig. Men det er få drikke, der har så meget historie bag sig, som teen har.
I 1600-tallet kom teen til Danmark, men vandt kun langsomt frem. Med de store og hyppige kinafarter i 1700-tallet flød store mængder af te fra Kina til København og ud til alle rigets dele. Te- og porcelænshandlere dukkede op mange steder, og tedrikning blev mere almindeligt. Den opkvikkende drik var god til selskaber og visitter, og erstattede delvist alkoholen som dagligt nydelsesmiddel – og i dag er den hvermandseje.
Historien om Nordens ældste teforretning, A.C. Perch’s Thehandel, går næsten ligså langt tilbage. I 1835 åbnede Niels Perch den lille butik i Kronprinsensgade 5, hvor teforretningen den dag i dag stadig har til huse. Målet med forretningen, som han opkaldte efter sønnen Axel Christian Perch, var at sælge de bedste teer fra hele verden, samt en lille smule porcelæn. Varerne importerede Niels Perch selv fra de skibe, der lagde til i København, og den lille butik blev hurtigt en success. Syv generationer senere betjener de stadig deres kunder med kvalitetste fra hele verden.
Det synes vi er noget af en historie!
Teen kan både købes i vores butik og nydes i M/S café – som medlem får man 10% rabat begge steder