Helsingør kommune skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om det nye sundhedshus.

Det bliver entreprenørfirmaet Elindco, der skal stå for udformningen af det kommende sundhedshus ved Prøvestenscenteret.

Det nye sundhedshus, der efter planen skal stå færdigt i anden halvdel af 2021, kommer til at rumme en bred vifte af kommunale, regionale og private sundhedstilbud til borgerne. Blandt andet kommunens rehabiliterings- og træningscenter, akutklinik, 66 døgnforløbspladser, ligesom eksempelvis praktiserende- og speciallæger og fysioterapeuter kan blive tilknyttet det nye center.

Derfor har det været vigtigt for bedømmelseskomitéen, at de fysiske rammer understøtter, at der kan arbejdes på tværs af sektorer, fag og organisering, så borgerne i Helsingør Kommune får de bedst mulige tilbud i det nye sundhedshus.

Det mener formanden for bedømmelseskomitéen, fungerende borgmester Henrik Møller, at forslaget fra Elindco bedst kan:

– Vi er i bedømmelseskomitéen enige om, at det med vinderprojektet er lykkedes at få arkitektur og indretning til at gå op i en højere enhed. Vi får et sundhedshus, der udfordrer den traditionelle sektortænkning, og hvor man som borger kommer til at opleve, at forskellige sundhedsfunktioner, tilbud og fagligheder smelter sammen, når huset står klar om få år.