“Det hele startede med et kæmpe brag fra kanonerne på Kronborg Slot kl. 08.50 og godt fire timer senere kunne de nye europamester kåres, oven på et fantastisk race, hvor tusindvis og atter tusindvis af tilskuere allerede fra morgenstunden omdannede Helsingør til en stor folkefest. Øverst på podiet endte det med amerikansk og australsk triumf, som vindere af den største og mest prestigefyldte Europæiske triatlontitel over 1,9km svømning, 90km cykling og 21,1km løb, i det åbne Europæiske mesterskab for verdens bedste triatleter.”

Skriver Ironman 70.3 i sin pressemeddelse. Og beskriver Helle Frederiksens præstation således:

Helle Frederiksen startede som lyn og torden i vandet, for at sætte konkurrenterne under stort pres. Helle kommer op af vandet med et forspring på 2 minutter ned til de næste.

På de 90km cykling, var det for kvindernes vedkommende et race hvor Helle Frederiksen i starten udbyggede forspringet ned til forfølgerne, hvor den australske legende Melissa Hauschildt var nærmeste forfølger efterfulgt af den svenske triatlet med det meget svenske klingende navn; Sara Svensk.

Fem km før mål får Helle Frederiksen defekt på forhjulet og må derfor bremse meget og cykle de sidste kilometer uden luft i forhjulet. Det betød at Melissa Hauschildt i sidste skiftezone kunne løbe ud på det afsluttende halvmarathon en minut foran Helle Frederiksen. Et forspring Helle Frederiksen trods et sandt arbejdsraseri aldrig fik lukket heltmog til sidste var forspringet fra Melissa til Helle 2 minutter og 26 sekunder. Derfor blev det endnu engang til en flot sølvmedalje ved det prestigefyldte mesterskab som samtidig for første gang i karrieren sikre Helle Frederiksen kvalifikation sig til IRONMAN VM på Hawaii:

Herrernes titel gik efter et fuldstændigt vanvittigt race til den unge up-and-coming stjerne Rudolphe Von Berg. Men først efter 21,1 km hæsblæsende jagt. Hvor afgørelsen først faldt på de absolut sidste meter. 2km før mål lå det til britiske Adam Bowden, men med en vild slutspurt kunne Rudolphe Von Berg krydse målstregen til karrierens absolut største sejr bare 30 sekunder foran Adam Bowden. Opgøret om tredjepladsen var mindst lige så tæt, her trak Belgiske Bart Aernouts det længste strå.

Citat Helle Frederiksen:

“Jeg kom for mere, men jeg er også glad og stolt over at vinde sølv, Mel (red: Melissa) er ikke en Frk. hvem som helst, hun har flere VM titler på cv’et, men hvor ville jeg have elsket at løbe ud på løbet som nr. 1 så det var de andre der skulle jagte mig og ikke omvendt,”

“Nu har jeg sikret mig kvalifikation til VM på Hawaii for første gang og det er jeg enormt stolt over. Og så må jeg bare komme tilbage og vinde næste år, jeg vil simpelthen have den her titel på et tidspunkt”