FREDAG DEN 06. maj 2022, klokken 20:30, LARS JANSSON TRIO, feat. Sigurður Flósason

Vi præsenterer to af de største navne indenfor nordisk jazz: Islandske Sigurður Flósason, altsaxofonist og komponist, i selskab med den svenske pianist og komponist Lars Jansson. Med sig har de også den herboende canadiske bassist Graig Earle og svenske Paul Svanberg på trommer.

Kvartetten vil præsentere os for en række numre fra det anmelderroste album ”Green Moss Black Sand” − en hyldest til den islandske natur − som den har givet koncerter med i både Nordeuropa og Nordamerika. Derudover vil de spille et udpluk af Lars Janssons lyriske og rytmiske kompositioner, karakteriseret ved deres klare skandinaviske udtryk.

Pianist og komponist Lars Jansson er en legende på den europæiske jazzscene. Med sit lyriske og rytmiske spil med klare skandinaviske aftryk har han opbygget en stor og trofast fanskare, og hans mange kompositioner er favoritter blandt det skandinaviske jazzmiljø. Han har optrådt og indspillet med navne som Arild Andersen, Jan Garbarek, Bob Brookmeyer, Thad Jones, Bob Mintzer, Maria Schneider, Randy Brecker, Bob Berg, Mike Stern, Georg Russell, NHØP m.fl., og turnérer hyppigt i Europa, Nordamerika og Japan. Hans egen trio har udgivet et hav af anmelderroste- og prisvindende plader, bl.a en dansk DMA i 2001 for årets plade.

Altsaxofonist og komponist Sigurdur Flósason er en af Islands fremmeste jazzmusikere. Han er 8 gange vinder af Icelandic Music Awards, har 2 nomineringer til Nordic Council Music Awards og 1 Danish Music Awards. Sigurdur har haft projekter med mange af de store navne i skandinavisk jazz (bl.a Jacob Fischer, Lennart Ginman, Peter Rosendal og Nikolaj Hess). Flosason har også været meget aktiv i Danmark på det sidste med hele 5 plader på danske Storyville Records.
Line Up:
Sigurdur Flósason – alt saxofon
Lars Jansson – klaver
Graig Earle – kontrabas
Paul Svanberg – trommer
Entré: kr. 150,- for medlemmer, kr. 200,- for ikke-medlemmer.
Entré til koncerten kan kun købes ved indgangen fra en halv time før koncertstart.
Ved spisning i Kulturhuset Bølgen fra klokken 19:00, er det nødvendigt på forhånd at købe spisebilletter.
Køb af spisebilletter kan foretages via www.billetten.dk
eller ved personlig henvendelse i Kulturhuset Bølgen i Ålsgårde.
Se Hornbæk Jazzklub’s hjemmeside: www.hornbaek-jazzklub.dk
Se Bølgens hjemmeside: www.boelgen.dk
MENU: Hovedret: Skipperlabskovs med bagte rødbeder Dessert: Gammeldags æblekage Spisebilletten koster kr. 169,- Spisning klokken 19:00

Generalforsamlingen den 30. marts
Formandens beretning for 2021 kan læses på Hornbæk Jazzklub’s hjemmeside.
Bestyrelsen blev genvalgt og der blev valgt en suppleant.
Bestyrelsen for 2022 består herefter af:
Formand – booking: Thorsten Rasmussen Best.medlem – kasserer: Henrik Gottlieb Best.medlem – sekretær: Pernille Gottlieb Best.medlem – ansvar teknik: Tore Nystrøm Best.medlem – ansvar teknik: Bruno Genz Best.medlem: Jannie Høeg Suppleant: Mikael Simon

Fremtiden for Hornbæk Jazzklub
(uddrag fra Formandens Beretning )
På grund af de mærkelige år 2020 og 2021 har medlemskontingentet for 2020 også været gældende i 2021. Dette har vi gjort for at fastholde vores medlemmer i en kompliceret tid, og det viser sig at det er lykkedes.
Ved kontingentfornyelsen for 2022, har vi ved udgangen af marts nået 85% af det antal medlemmer der normalt er på årsbasis, men vi vil stadig opfordre vores medlemmer og gæster til at fortsætte med at komme i Hornbæk Jazzklub i den kommende tid.
Det er lykkedes os at få gang i vores sponsorordning, og i 2022 har vi ejendomsmæglerkæden Home i Helsingør som sponsor ligesom vi har en samarbejdsaftale med Byportalen – dit Helsingør..
Vi har endvidere været så heldige at modtage et økonomisk tilskud fra Svend & Ellen Asmussen.
Begge ting betyder at vi kan fastholde en musikkvalitet på vores koncerter.
Vi agter at fortsætte med at tilbyde sponsorordninger til jazzklubben.
Vi ser konstruktivt og positivt på fremtiden.
Vi har planer om at øge antallet af koncerter i 2023, så vi når op på 14 koncerter i stedet for de 10, vi har på programmet nu.
Det betyder at vi vil deltage i den landsdækkende ”Vinterjazz” i februar med 3 koncerter.
I juni 2023 vil vi gennemføre en aften med Svend Asmussen som tema og her vil Ellen & Svend Asmussen-prisen blive givet til en kunstner, der er udvalgt i Svend Asmussens ånd.

Logo Hornbæk Jazzklub