Af Carsten Rygaard, speciallæge, Snekkersten

Når der sidder 6 ministre i regeringens COVID-19-udvalg, så sidder der også 6 departementschefer med hver deres system af jurister, fagpersoner m.v. Hvorfor er der så ikke bare én af dem, der ved deres møde den 1. oktober læser i papirerne, at der mangler en lovhjemmel, før man kan slå alle mink i Danmark ned her og nu – såvel raske som syge mink – og som samtidig afliver hele det danske minkerhverv, nedlægger i tusindvis af arbejdspladser og koster skatteyderne et tocifret milliardbeløb?

Og når regeringens Koordinationsudvalg den 3. november – med statsministeren for bordenden – beslutter at afskaffe al dansk minkavl uden lovhjemmel, så skal der selvfølgelig nedsættes en lovbrudskommission, der kan vurdere Mette Frederiksens grundlovsbrud. For ingen kan være i tvivl om, at det er statsministeren, der har taget beslutningen, mens Mogens Jensen blot er den loyale partisoldat, der påtager sig skylden og villigt lader sig ofre for partiet.

”Minkgate”, der er den største politiske skandale i Danmark i nyere tid, hvor en statsminister står i spidsen for overtrædelsen af Grundloven. Et lovbrud der ikke kan ”fejes ind under gulvtæppet” med en enkelt fødevareministers afgang. Lad os derfor få en uafhængig lovbrudskommission, hvor de implicerede kan afhøres under vidneansvar foran en dommer, så sandheden kan komme for en dag.

Del på sociale medier