Hvis du kender en, der har gjort noget særligt for Helsingør, så er det nu du skal til tasterne. Helsingør Medaljen uddeles den 21. december 2020. Helsingør Kommune efterlyser kandidater til at modtage årets Helsingør Medalje. Medaljen bliver overrakt af borgmesteren i forbindelse med Byrådets sidste møde den 21. december 2020.

Helsingør Medaljen kan gives til borgere fra Helsingør Kommune, der har gjort en indsats af særlig ’fortjenstfuld og værdig karakter’, og som har haft stor betydning for et område af, eller for hele Helsingør kommune. Man kan spore medaljen tilbage til 1953, hvor den første gang blev uddelt.

Helsingørmedaljen. Foto: Torben Sørensen

Bevaring fremfor bulldozere

Sidste år var der to modtagere af medaljen blandt andet arkitekt Per Godtfredsen, der gennem mere end 30 år var ansat som arkitekt i Helsingør Kommune. Han arbejdede målrettet for at bevare den smukke gamle bykerne i en tid, hvor byområder ellers ofte blev genstand for bulldozerne. Og for det arbejde kunne han den 16. december 2019 modtage Helsingør Medaljen.

“Det var en helt særlig julegave, som jeg sætter utrolig meget pris på. Det er stort at blive anerkendt for det arbejde, jeg har gjort – især her mens jeg stadig er i live, siger Per Godtfredsen, der stadig arbejder aktivt for bevaring af byens mange værdier.”

Bl.a. er han i gang med et filmprojekt om 50 året for vedtagelsen af Byplan 19. En plan, der fik stor betydning for det Helsingør, vi kender i dag, fortæller Per Godtfredsen.

Den anden modtager i 2019 var Anette Lauritsen, tidligere leder af Kirkens Korshærs herberg Stubben.

Alle kan komme med forslag

Alle borgere, virksomheder, foreninger m.fl. der har tilknytning til Helsingør Kommune er velkomne til at foreslå kandidater.

Det er Økonomiudvalget, der beslutter, hvem der skal modtage medaljen. Hvis udvalget vurderer, at der ikke er nogen egnede kandidater, kan uddelingen udgå. Omvendt kan der også uddeles flere medaljer samme år.

Se mere på: https://www.helsingor.dk/nyheder/nyt-fra-helsingoer/2020/kender-du-en-der-skal-have-helsingoer-medaljen/

Del på sociale medier