Sundtoldsmarkedet, som vi kender det, har i år en anden form på grund af Corona. I stedet for markedet kan du d. 8.-15. august opleve Sundtoldens Dage – en byfestival, der fejrer Helsingørs storhedstid under Øresundstolden.

Foto: David Amzallag

Historisk baggrund

Sundtoldsmarkedet er en tilbagevendende begivenhed i august. Med markedet levendegør vi byens store fortælling om handel og kulturmøder i Sundtoldstiden (1426-1857) og retter fokus mod den centrale betydning, som Øresundstolden har haft for både Helsingør som by og for Danmark som land.

Den historiske ramme omkring Sundtoldsmarkedet er afgrænset til begyndelsen af 1800-tallet, en periode hvor sundtolden stadig var afgørende for livet og selvforståelsen i Helsingør. Med autenticitet som nøgleord og på baggrund af studier i de samtidige kilder skaber vi, i en ramme sat af de gamle skibsklarerergårde og historiske træskibe, en historisk tidslomme, hvor fortiden både kan ses og sanses, røres ved og smages på.

Sundtoldsmarkedet engagerer tillige frivillige i arbejdet med kulturarven på tværs af alder og geografi og bidrager hermed til udvikling af frivillighed inden for kulturområdet.

Foto: David Amzallag

Programmet for ugen vil byde på en perlerække af spændende og sjove arrangementer for børn og voksne. Du kan opleve historiske træskibe, sømandsmusik, teaterforestillinger, gøglere på slap line, soldaterskole for børn, foredrag, kirkegårdsvandringer, historiske dragter m.m. Arrangementerne foregår forskellige steder i byen og der skal i de fleste tilfælde bookes billet. Læs mere her.

Del på sociale medier