Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Helsingør Kommune i tidsrummet 29. juni -7. juli 2020.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand efter brug af ukrudtsbrænder, Hornbæk

Klokken 13.35 blev det anmeldt, at der var brand i en større brændestabel ved en adresse på Baroniet, efter der var blevet brugt en ukrudtsbrænder. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor ilden hurtigt kom under kontrol. En 21-årig mand blev i forbindelse med branden sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

Foto: ABW

Forsøg på indbrud, Helsingør

Klokken 08.45 anmeldte personalet fra Fakta på Jernbanevej, at en eller flere ukendte gerningsmænd imellem klokken 22.45 og 06.00 havde forsøgt at bryde ind i butikken, idet der sås opbrudsmærker på indgangsdørene.

Mand død efter svømmetur, Hornbæk

Klokken 10.56 fandt et forbipasserende vidne en mand liggende næsten livløs i vandkanten på stranden. Politi og sundhedsvæsen blev sendt til stedet, men trods ihærdig indsats med hjerte-lunge-redning, afgik manden ved døden nogle timer senere.

Den afdøde, en 55-årig mand fra Risskov, havde løbet en tur, som han ville slutte af med en dukkert. Den endelige dødsårsag er endnu ikke fastlagt, men der var umiddelbart intet, der tydede på, at der skulle ligge en kriminel handling bag.

Spirituskørsel, Hornbæk

Klokken 12.35 blev en 23-årig mandlig bilist fra København standset og kontrolleret på Havnevej. Han fik alkometeret til at slå ud over det tilladte, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel og kørt med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle promille.

Besiddelse af stoffer, Helsingør

To unge kvinder fra Helsingør blev klokken 21.45 truffet af en patrulje på Rasmus Knudsens Vej. Den ene, en 20-årig, blev fundet i besiddelse af en moderat mængde hash, og hun blev derfor sigtet for besiddelse deraf med henblik på videresalg.

Indbrud i skole, Helsingør

Det blev klokken 00.05 anmeldt, at der havde været indbrud i skolen på Rasmus Knudsens Vej omkring klokken 23.45. Gerningsmændene kom ind ved at opbryde en dør ind til et kontor, og fra stedet blev der stjålet to computere.

Gasudslip, Helsingør

Klokken 08.03 blev det anmeldt, at en gasledning i en bygning på Klostermosevej var blevet gravet over i forbindelse med noget renovering, hvor der var lukket for el og vand, men hvor gassen stadig var tilsluttet.

Politiet blev sendt til stedet, hvor der kortvarigt blev afspærret, men klokken 08.17 blev der lukket for gassen, og efter en kort udluftning kunne politiet forlade stedet igen.

Færdselsuheld, Helsingør

Klokken 12.15 blev det anmeldt, at en mand netop var blevet ramt af en trillende varevogn på Hesteskoen. Varevognen var netop blevet parkeret af et pakkebud, der var inde for at levere en pakke, og i den forbindelse var håndbremsen ikke trukket af chaufføren. Dette havde fået varevognen til at trille, hvorfor den ramte en 82-årig lokal mand, som blev væltet omkuld og endte under køretøjet.
Nogle byggearbejdere på stedet handlede hurtigt og fik frigjort manden med en gaffeltruck, imens politi og ambulancer var på vej til stedet.
Manden var ved bevidsthed ved myndighedernes ankomst, men havde dog behandlingskrævende skader, hvorfor han blev kørt til behandling på hospitalet med eskorte. Nordsjællands Politi har ingen oplysninger om tilstanden på manden.
Chaufføren blev efterfølgende sigtet efter færdselslovens bestemmelser om ikke at have udvist tilstrækkelig agtpågivenhed.

Kørsel uden førerret, Hornbæk

Klokken 12.15 blev en 65-årig mandlig bilist fra Helsinge standset og kontrolleret på Havnevej. Her viste det sig, at han sad bag rattet på en varebil, selvom han ikke besad førerret, og han blev derfor sigtet for dette. Da det samtidig ikke var første gang, at han blev taget i den forseelse, blev mandens køretøj beslaglagt med henblik på konfiskation.

Kørsel i frakendelsestiden, Dronningmølle

Klokken 13.10 blev en 26-årig mandlig bilist fra Gilleleje standset og kontrolleret på Munkerup Strandvej, og her kunne det konstateres, at han sad bag rattet, selvom han befandt sig i frakendelsestiden, idet han tidligere var blevet frakendt retten til at føre bil. Han blev derfor sigtet efter færdselslovens bestemmelser. Samtidig fik han narkometeret til at slå ud, hvorfor han blev kørt til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

Tricktyverier, Humlebæk, Helsingør, Holte, Dyssegård og Virum

Onsdag indløb der fire nogenlunde enslydende anmeldelser om tricktyverier, hvor en mand havde stjålet smartphones fra forskellige skønhedssaloner.

Klokken 14.57 anmeldte en 35-årig kvinde, at en mand kort forinden havde været inde i Enigma Hair i Humlebæk og fremvise en seddel med nogle spanske gloser på, imens han havde sagt “maling, maling”. Da han efterfølgende havde forladt stedet, opdagede anmelderen, at en smartphone, der havde ligget på et bord, nu var væk.

Klokken 15.17 indløb der en lignende anmeldelse fra Nail Palace i Helsingør, og det er nærliggende at tro, at gerningsmanden er den samme som i ovenstående hændelse fra Humlebæk. Gerningstidspunktet var i dette tilfælde klokken 15.10.

Klokken 16.36 blev det også anmeldt fra Munja Wellness i Holte, at en mand netop havde været inde og stjæle en smartphone ved brug af samme trick.

Klokken 17.35 blev det anmeldt, at samme fremgangsmåde var blevet benyttet klokken 14.00 i Salon Tina-P på Søborg Hovedgade, hvor udbyttet var en smartphone, og klokken 21.26 blev det ligeledes anmeldt, at en mand havde været forbi Hairstyle i Virum klokken 17, og også her manglede der en smartphone, efter hans besøg.

Manden beskrives af vidnerne som:
Mand. Udenlandsk af udseende. 25-35 år. 175-185 cm. Kropsbygning: Spinkel til almindelig. Hudfarve: Brun. Hårlængde: Kort. Yderligere kendetegn: Overskæg og skægstubbe på halsen. Talte: Engelsk samt spansk eller portugisisk.

Færdselsuheld, Helsingør

En 17-årig kvinde fra Helsingør kørte klokken 21.23 ad Borgmester P. Christensens Vej i bil i sydøstlig retning, da hun mistede herredømmet over bilen ved Hestens Bakke og påkørte en lygtepæl, som stod i den vestlige vejkant. Ved sammenstødet væltede lygtepælen ud over vejen og gik i stykker. En patrulje kørte til stedet, hvor den 17-årige i mellemtiden var flygtet fra stedet. Hun blev dog udfundet og sigtet for forholdet, ligesom hun også blev sigtet for kørsel uden førerret, idet hun endnu ikke havde erhvervet sig et kørekort.

Grundet lygtepælens placering måtte trafikken i en periode omdirigeres, indtil der var ryddet op efter uheldet.

Kørsel uden førerret, Helsingør

En 17-årig ung kvindelig bilist fra Helsingør blev klokken 01.16 standset af en patrulje på Hestens Bakke. Hun kunne ikke fremvise et gyldigt kørekort, da hun endnu ikke havde erhvervet sig et sådant, og hun blev derfor sigtet for kørsel uden førerret.

Trods sammenfald i alder og hjemby er der ikke tale om den samme kvinde, som kørte galt ved Hestens Bakke tidligere på dagen.

Besiddelse af stoffer, Hornbæk

På Toftemosevej blev en 21-årig mand fra Hornbæk truffet af en patrulje klokken 02.01. Ved visitation blev han fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvilket han blev sigtet for.

Tyveri, Helsingør

Klokken 11.58 anmeldte en 36-årig kvinde fra Gilleleje, at hun klokken 11.00 havde fået stjålet sin telefon inklusive cover indeholdende kreditkort og 1500 kroner i kontanter under en indkøbstur i Kvickly på Birkedalsvej.

Kvinden havde haft ryggen til indkøbsvognen og sin mobil, og da hun vendte sig om, opdagede hun, at hendes mobil var væk. Kvinden havde fået en medarbejder fra Kvickly til at ringe til mobilen, og de havde derved lokaliseret den ved en mand, som stod ved Kvicklys indgansparti. Da kvinden gik hen til manden, trak han mobilen op ad baglommen og spurgte, om det var hendes, samt at han havde fundet den udenfor. Kvinden sagde til ham, at det passede ikke og tog dernæst mobilen ud af hånden på manden, som efterfølgende løb fra stedet. Kvinden kunne nu konstatere, at de 1500 kroner i kontanter manglede.

Manden beskrives som: Mand, mellemøstlig af udseende, 30-40 år, brun i huden med sort hår. Talte dansk. Var iført lys trøje og jeans

Spirituskørsel, Hornbæk

På Per Bjørns Vej blev en 61-årig mandlig bilist fra Helsingør standset af en patrulje klokken 18.16. Her viste et alkometer, at han formentlig havde kørt bil med en promille over det tilladte, og han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.

En blodprøve blev efterfølgende udtaget med henblik på at fastslå mandens eventulle præcise promille.

Hærværk, Helsingør

Klokken 01.56 blev det anmeldt, at der netop havde lydt et stort brag på Rosenkildevej. Politiet blev sendt til stedet, hvor det kunne konstateres, at der var blevet affyret fyrværkeri, muligvis et ulovligt kanonslag, og dette havde foruden larmen også medført, at der var sprunget hul i et rullegitter tilhørende en frisørsalon.

Del på sociale medier