Unge mellem 14 og 17 år har nu mulighed for at deltage i novellekonkurrencen: SKRIV SÅ BLODET SPRØJTER, hvor de kan vinde en unik tur i luftballon over Nordsjællands smukke skove, søer og slotte eller en hæsblæsende tur på mountainbike gennem jagtterrænet.

Unge nordsjællandske skrivespirer kan nu deltage i novellekonkurrencen: SKRIV SÅ BLODET SPRØJTER, der lanceres i anledning af 350-året for parforcejagtens indførelse i Danmark. Vinderne får vilde præmier i form af en luftballontur højt over det nordsjællandske parforcejagtlandskab eller en muddersprøjtende tur på mountainbike gennem det kuperede jagtterræn, der i 2015 blev udpeget til verdensarv.

Konkurrencen er lavet i et samarbejde UNESCO Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland, Nationalpark Kongernes Nordsjælland, Frederiksborg Amts Avis og Hillerød Bibliotekerne.

I dag bliver de nordsjællandske skove for det meste brugt til hyggelige ture til fods eller på mountainbike i skovens stille ro. Men de historiske begivenheder, der her har fundet sted gennem tiden, er ofte langt mere dramatiske og til tider også blodige. I konkurrencen skal deltagerne tage læseren med tilbage i historien, til dengang skovene genlød af halsende hunde, høje jagthorn og kongelige parforcejagter.

Vinderen af novellekonkurrencen får en oplevelse af de helt store. Hovedpræmien er nemlig en unik tur i en luftballon til en værdi af 15.000 kroner.

Frist for indsendelse af novelle er 15. juni. Læs mere om konkurrencen på Nationalpark Kongerens Nordsjællands hjemmeside her.

Del på sociale medier