Flynderupgård Museet i Espergærdes udkant er et besøg værd på trods lukningen på grund af corona. For på det historiske landbrug er der både arbejdsheste, køer, høns, gæs, får og grise, som stadig kan opleves. Det samme gælder egnens sagnvæsener, der ikke lader sig jage væk på grund af en pandemi. Et besøg på gården kan kombineres med en dejlig vandretur i smukke Egebæksvang Skov.

Flynderupgård og glimt fra det historiske landbrug. Foto: Ulla Kokfelt

Flynderupgård Museet er et kulturhistorisk museum, der blev oprettet som egnshistorisk museum, da Helsingør Kommune i 1978 købte gården. Museet består af et demonstrationslandbrug og en afdeling om Øresundskystens fiskeri og fiskerlejer. I tilknytning til museet drives et historisk landbrug og erindringskøkkenet Spisestuen, hvor der serveres mad, tilberedt efter historiske opskrifter.

Oplev og nyd sagn, historisk landbrug, kulturhistorie og de smukke omgivelser på det lukkede Flynderupgård Museum. Foto: Ulla Kokfelt

I hovedbygningen er der foruden skiftende udstillinger også en fin gammel købmandsbutik, der i dag er i brug som en del af museumsbutikken. I sidelængen findes en af landets fineste samlinger om Øresundsfiskeriet, og en stue viser, hvordan en fiskerfamilie boede i begyndelsen af 1800-årene.

Selvom bygningerne er lukket for besøgende er gården stadig et besøg værd.

Læs mere om Flynderupgaard hos Helsingør Museer.

 

 

Del på sociale medier