Helsingør kommune skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om julen:

Julen kommer til Helsingør, og i den gamle søfartsby foregår det naturligvis i båd, når Julemanden ankommer til Kongekajen.

Lanterneoptog tyvstarter

Med lanterneoptoget fredag den 29. november kan du tyvstarte med julen. Optoget starter kl.16.30 ved Axeltorv. Optoget fortsætter syngende, med de lysende lanterner op gennem byen til Simon Spies Plads, hvor et kor fra Musikskolen synger julen ind og hvor der bydes på varm kakao. Kom og hver med og husk varmt tøj og lanterne (gerne hjemmelavet). Alle er velkommen så tag venner og familie med til denne hyggelige tradition.

Julemanden kommer til byen

Julen i Helsingør bliver selvfølgelig sejlet ind, når selveste julemanden ankommer til Kulturhavnen fra vandsiden den første søndag i advent kl. 15.45. Nissegarden spiller musik, og karavanen sætter kurs mod Axeltorv, hvor julemanden traditionen tro tænder det store juletræ på torvet. 

 

Luciaoptog som både synger i Helsingør og Helsingborg

Kom og oplev eller genoplev den fine tradition med Lucia optog gennem Helsingørs  gader,  torsdag d. 13. december kl. 15:30

Kl. 13.50 – sang i terminal og landgang Helsingør

Kl. 14.20 – sang på færgen Hamlet fra Helsingør til Helsingborg

Kl. 15.10 – sang på færgen Aurora fra Helsingborg til Helsingør

Kl. 16.15 op igennem byen til Bycentret, hvor de også går rundt.

Læs mere lanterneoptog, juletræstænding, Lucia-optog og mange andre julearrangementer her  

Lav en astronaut-sprællemand 

Kom til julehygge i rumværkstedet på Danmarks Tekniske Museum hvor I kan lave astronaut-sprællemænd, flotte planet-julekugler, måne-malerier og højt flyvende raketter. 

 

Hornbæk er ikke kun sommer og strand

I Hornbæk Havns 25 små røde træskure bliver fiskernes garn fjernet, og der bliver gjort plads til nisser og området bliver forvandlet til et hyggeligt julemarked. Kom forbi lørdag den 30. november og søndag den 1. december. 

 

Jul i en af Danmarks smukkeste vandmøller

Søndag den 8. december inviterer Hammermøllen til julestue. Julemanden kommer også på besøg her, og der serveres legendariske bidesild, som kan skylles ned med en lille dram. 

 

VisitNordjælland tipper om gode juleoplevelser 

Find mange flere juleoplevelser i Helsingør og resten af Nordsjælland

 

ForByen har fundet mange små og store julemarkeder

 

Del på sociale medier