Med et indbyggertal på 47.364 i Helsingør by og 62.686 i Helsingør kommune, er byen det fjerdestørste byområde på Sjælland, og en perle i den Nordøstlige del af Sjælland.

Kronborg. Foto: ABW

Byen er kendt for mange forskellige ting, men de fleste vil nok tænke på Kronborg og Holger Danske som det første, når de tænker på Helsingør. Det er heller ikke helt uden grund, for byens vartegn er netop det gamle danske slot, der har haft en enorm strategisk betydning for Danmark, idet slottets placering gjorde det muligt at inddrage told fra skibe der sejlede gennem Øresund. Under slottet er det muligt at se den store figur af Holger Danske, tidligere ridder af Danmark. Og skrønerne forlyder, at når Danmark er i nød, vil Holger Danske vågne op og beskytte os. Og som en lille prik over i’et på den danske historie om Kronborg blev slottet i år 2000 placeret på UNESCO’s verdensarvsliste, hvilket er en umådelig stor anerkendelse af slottets lange historie og smukke arkitektur.

Udover Kronborg og Holger Danske findes der også mange andre attraktioner og oplevelser i Helsingør. Byen har nemlig også et kulturværft, hvor det er muligt at gå til koncert, spise lækkert street-food mad og få mange andre kulturelle oplevelser.

Der er altså en blanding af historie, arkitektur, ny og gammel kultur og moderne madoplevelser der florerer i Helsingør, hvilket gør byen til en af de skønneste byer langs kysten på Sjælland. Hvis man mere er til natur og strand, er der ikke langt til både skove, marker, parker og strande i nærheden, hvor der er mulighed for både at gå, løbe eller cykle en tur i det skønne landsskab nær Helsingør.

Men hvad taler så for at flytte fra byen?
Der er mange ting der spiller ind, hvis man overvejer at flytte fra sin nuværende bolig. Der kan blandt andet opstå spørgsmål der handler om økonomien i at sælge sin bolig og mulighederne for at købe en ny bolig. Det kan også handle om hvor man så skal flytte hen, skal man blive i kommunen eller flytte helt ud af den?

De fleste af de mange spørgsmål kan man finde svar på, hvis blot man kontakter en ejendomsmægler i Helsingør. En ejendomsmægler kan hjælpe dig med, at lave en ejendomsvurdering, så du kan få et indblik i hvad din bolig er værd, og hvad der kan gøres ved den, så den måske kan sælges til en endnu bedre pris.

Det er en rigtig god ide at få en ejendomsvurdering fra tre forskellige ejendomsmæglere i Helsingør. Hvis du får flere øjne til at kigge på din bolig, kan du få den bedste vurdering, hvilket skaber rammerne for det bedste boligsalg. Det er vigtigt, at din bolig bliver vurderet og sat til salg til den rigtige pris, for hvis prisen er for høj, kommer der ingen købere, og hvis prisen er for lav, sælges boligen til underpris, og du tjener derfor ikke det optimale på boligsalget.

Hvis du har lyst til at læse mere om boligvurdering, få gode råd til at sælge din bolig selv eller blot læse forskellige blogindlæg om tips og tricks til dit hus, kan du gøre det på MæglerInfo.dk.