Frem til den 9. januar kan du søge om at blive optaget på Grundlisten, som domstolene bruger, når de udpeger nævninge og domsmænd til Lands- og Byretten.

Kunne du tænke dig at være med til at få retssystemet til at fungere? Så skulle du overveje at blive domsmand eller nævning.

Frem til den 9. januar kan du søge om at blive optaget på den grundliste, som domstolene bruger, når de udpeger nævninge og domsmænd til Lands- og Byretten. Som nævning eller domsmand forpligter du dig et antal gange om året til at sidde med i retten og fx bestemme skyld og uskyld eller straffen, når en tyv, voldsmand eller lignende skal have sin dom.

For at kunne søge til grundlisten skal du være fyldt 18 år senest 1. januar 2020, være født efter 1943 og være dansk statsborger og bosiddende i Helsingør Kommune. Er du under 40 år og/eller har en anden etnisk baggrund end dansk, opfordrer vi specielt dig til at søge om at blive optaget på Grundlisten. Kommunens befolkningsmæssige sammensætning skal nemlig afspejles i grundlisten, bl.a. med hensyn til køn, alder og etnisk baggrund.