Helsingør kommune skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om samkørsel.

Frem til den 12. august er Kystbanen lukket for al trafik. For at undgå øget trafik på vejene, har tre nordsjællandske kommuner et budskab til borgere og bilister.

Bag kampagnen står Rudersdal, Fredensborg og Helsingør Kommuner i samarbejde med Region Hovedstaden og Gate 21. For trængslen på vejene stopper ikke automatisk ved kommuneskellet. Mange borgere pendler til arbejde i omkringliggende kommuner, og de er afhængige af, at der bliver fundet fælles løsninger til den fremtidige fremkommelighed.

En blaffer mødte nye mennesker

Forud for kampagnen blev Carsten Theede fra Blaffernationen sendt ud på de Nordsjællandske veje for at undersøge, hvor nemt det er at få et lift. Turene gik på kryds og tværs fra arbejdspladser i Helsingør og Hellerup og samkørselspladserne i Mørdrup, Vedbæk, Nærum, Skodsborg, Kokkedal og Kvistgård.

Alle stederne var det hurtigt og nemt at finde nogen at køre sammen med. Det blev blandt andet til mødet med tre nyudklækkede studenter, en bedstemor, to schweiziske advokater, en psykolog, en fotojournalist og en selvstændig ursælger.

Kampagnen skal netop også være med til at nedbryde de barrierer, der kan være ved at køre sammen med nogle man ikke kender. Når du tager en kollega med i bilen til eller fra arbejde, kan det skabe nye relationer og styrke sammenholdet på arbejdspladsen.