Til nytårskuren den 15. januar kl. 17 uddeles Hamlets Talentpris 2018 til en ung iværksætter – hvem der modtager prisen afsløres på dagen, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Hvem af de fire, der modtager prisen, afgøres af et dommerpanel, bestående af repræsentanter for Helsingør Kommunes mentorkorps for iværksættere.

Helsingør Kommune har gennem flere år uddelt Hamlets Talentpris til unge talenter. Prisen, som er på 10.000 kr. – og et gyldent kranium – uddeles i år til en ung iværksætter, som har vist stort potentiale og idérigdom.

Der er fire indstillede til prisen:

1. Casper Birch Buchberg, virksomhed: a-round

Casper er stifter af firmaet, a-round, hvor han hjælper virksomheder med at udnytte deres fulde potentiale.

 

2. Jonas Lingren Pedersen og Casper Søby Hansen, virksomhed: Well Groomed hårprodukter

Jonas var udvekslingsstuderende i Dublin, da han fik øjnene op for en gammel hårtrend, pomade. Han tog kontakt til producenten og blev introduceret til produktserien Pomp & Co.

Da Jonas vendte hjem til Danmark, tog han produktrettighederne til det danske marked med sig og startede sin nye virksomhed, ‘Well Groomed IVS’. Han introducerede serien til Casper, og de to gutter startede et partnerskab.

 

3. Rasmus Ahlberg og Jonathan Clausen,virksomhed: BitcoinBasen.com

20-årige Rasmus Ahlberg og Jonathan Clausen går i 3.g på Espergærde Gymnasium og har begge beskæftiget sig med investeringer i mange år.

For ca. et halvt år siden fik drengene øjnene op for kryptovalutaer og så straks potentialer i at investere heri. Rasmus og Jonathan har siden da investeret i forskellige kryptovalutaer, hvor overskuddet er gået til udvikling af deres idéer. De er derfor sprunget ud som iværksættere og har etableret en hjemmeside, der kan gøre alle danskere klogere på den digitale valuta Bitcoin.

4. Ahmad Abed Almahmoud, virksomhed: Yalla2gether

Ahmad er 22 år og kom til Danmark som syrisk flygtning i januar 2015. I august 2017 besluttede han sig for at starte sin egen mentor-virksomhed Yalla2gether, med det mål at hjælpe flygtninge videre i deres tilværelse. En forretningsidé han har haft siden tiden i asylcentret, og som blev yderligere forstærket under højskoleopholdet.

%d bloggers like this: