Er bindingsværkshuset i Helsingør Danmarks bedste renovering?

Renoveringen af det 400 år gamle bindingsværkshus i Helsingør er med i kampen om at vinde RENOVER prisen 2018. Vinderen modtager en pris på 100.000 kr.

Det gamle bindingsværkshus på Stengade i Helsingør stod for fald. Huset var både misvedligeholdt og havde store skavanker i form af råd og svamp. Lige indtil det blev renoveret.

Huset har nemlig gennemgået en gennemgribende renovering, som har løftet den arkitektoniske værdi af bykernen. Renoveringen giver glæde for både brugerne af Brillebutikken i bunden af ejendommen, bygherren i den overliggende bolig samt de mange besøgende, turister og lokale i byen.

Projektet er blevet et forbilledligt samarbejde og har allerede skabt stor interesse i procesforløbet såvel som efterfølgende. Faktisk har interessen været så stor, at Landsforeningen for Bygnings- og landskabskultur i 2017 afholdte et seminar, hvor renoveringen var hovedtema i efteruddannelsen af en række fagfolk.

De gode eksempler skal frem i lyset
Renoveringen af bindingsværkshuset i Helsingør er med i kampen om at vinde RENOVER prisen, der hvert år kårer Danmarks bedste renoveringsprojekt. Udover æren af at kunne kalde sit projekt for Danmarks bedste renoveringsprojekt, modtager vinderen også en check på 100.000 kr.

”Det fantastiske ved RENOVER prisen er, at vi får lov til at se så mange og så forskellige renoveringer. Det er med til at sætte renovering på samfundets dagsorden og inspirere til endnu mere renovering,” siger Lars Axelsen, adm. direktør i Grundejernes Investeringsfond, der sammen med Realdania står bag prisen.

Det er sjette år i træk, at RENOVER prisen skal uddeles til et renoveringsprojekt i særklasse:

”Den eksisterende bygningsmasse repræsenterer store samfundsværdier – økonomisk, kulturelt og historisk. Derfor er det også virkelig positivt, når så mange af byggebranchens ildsjæle lægger deres faglig stolthed og innovationskraft i at renovere og ombygge huse, så de får nyt liv og bliver mere bæredygtige. Jeg ser meget frem til at følge med i, hvilke projekter der bliver nomineret til dette års RENOVER pris,” siger Realdanias filantropidirektør, Anne Skovbro.

Renoveringsprojekter kan indstilles indtil d. 1. marts på www.renover.dk. Kort efter tidsfristen vurderer nomineringsudvalget alle de indstillede projekter og beslutter, hvilke projekter der skal nomineres til prisen. Vinderen kåres ved en prisfest i København i august 2018.

%d bloggers like this: