PASSAGE Festival har modtaget Helsingørs Børne- og Ungekulturpris 2017 for festivalens aktiviteter i boligområderne Nøjsomhed, Ellekildehave, Tibberupparken og Vapnagaard. Holdet bag festivalen takker mange gange for prisen og glæder sig over anerkendelsen af det mangeårige arbejde med at inddrage lokale børn og deres familier i gadeteaterfestivalen.

Foto: Søren Damving

– På PASSAGE festival eksperimenterer vi med hvad der sker, når man flytter scenekunsten ud af teatret – det vil sige ud af de vante rammer, fortæller Trine Heller, som er projektleder af PASSAGE Festival og ansvarlig for børneteater-repertoiret på Helsingør Teater. Hun fortsætter:

-Vores oplevelse er at store forestillinger, som fylder og fysisk interagerer med boligområderne fungerer rigtigt godt. F.eks. har vi haft forestillinger med luftakrobatik og nycirkus. Her behøver publikum ikke sidde stille eller være stille, så det er muligt at få folk til at deltage i aktiviteterne på en mere afslappet facon end i teatret. Gadeteatret arbejder på det uforudsigeliges præmisser, det er en meget direkte teaterform hvor kunsten er at holde kontakt til publikum under en forestilling, samtidig med der foregår alle mulige andre ting rundt om.

Desuden har vi meget positive erfaringer med inddragende projekter hvor børn og unge møder kunstnere i øjenhøjde udenfor de gængse kulturinstitutioner.

Aktiviteterne er tit ledsaget af samlende arrangementer, som f.eks. fællesspisning, som arrangeres af de lokale beboere. Det mærker vi er en styrke i forhold til at involvere flest mulige børn, unge og familier i festivalen. Desuden er vores samarbejde med de boligsociale medarbejdere, beboerbestyrelserne, civilsamfundet og kulturinstitutioner i områderne altafgørende for at det lykkes.

Helsingør Teater og PASSAGE festival glæder sig over prisen og vil selvfølgelig fortsætte arbejdet med at lave og udvikle teater både i boligområder og alle mulige andre steder.

 

da_DKDanish
da_DKDanish