Helsingør Kommune scorer en førsteplads, når det gælder trafiksikkerhed i forhold til resten af regionen, og en samlet tredjeplads, når man sammenligner med resten af landet. Det viser den årlige ”Kommunernes Skoletrafiktest”, som Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden gennemfører.

Foto: Helsingør Kommune

Helsingør Kommune arbejder meget målrettet og struktureret med at uddanne kommunens børn og unge som sikre trafikanter. Det viser resultatet af Kommunernes Skoletrafiktest. I Helsingør Kommune er der mange lokale tiltag, som gør børnene til dygtige trafikanter.

Alle 3. klasserne gennemgår den lille cyklistprøve i Trafikuge. I 5. klasse kommer de i TrafikPraktik, hvor de lærer, hvordan man som cyklist færdes sikkert i trafikken og i særdeleshed nær lastbiler. I Trafik8 mødes alle 8. klasserne til en stor fælles færdselsdag. Her står de unge på vippen til deres ti farligste år i trafikken, og derfor bliver de mindet om, hvor galt det kan gå, hvis ikke man passer på sig selv og hinanden i trafikken.

Læs mere her. 

%d bloggers like this: