Helsingør kommune skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om værftshallerne:

Helsingør Kommune vil skabe levende haller for alle, hvor bl.a. byproduktion og åbne værksteder giver spændende hverdagsliv, i kombination med events og inviterede derfor inviteret til Åbent Hus i Værftshallerne.

Omkring 150 mennesker lagde vejen forbi og kiggede på hallerne – og hørte nærmere om planerne for fremtiden.

Ønsket er, at Værftshallerne i fremtiden skal rumme bl.a. kreative værksteder inden for håndværk, kunst, design og kultur.

Værkstederne skal drives på kommercielle vilkår af dygtige håndværkere, designere og iværksættere, der udvælges og tilbydes lejemål i en tidsbegrænset periode.

Designerne og håndværkerne producerer deres produkter i værkstederne og har også mulighed for at sælge det, de producerer, fremgår det af materialet, som er udarbejdet af styregruppen, som har ansvaret for Værftshallernes fremtid.

Ideen er, at værkstederne indrettes i mindre ’huse’ i de store haller. Det er vigtigt, at værkstederne bliver synlige, så besøgende nemt kan finde dem, og de kan være med til at skabe hverdagsliv i Værftshallerne.

Fire anvendelsesmuligheder
De kreative værksteder – den såkaldte byproduktion – er kun én af fire udviklingsspor for de gamle værftshaller.

Mulighederne er:

• Byproduktion: Kreative værksteder inden for håndværk, kunst, design og kultur
• Kulturproduktion: Her tænkes bl.a. på store events som koncerter og udstillinger i Hal 14
• Uddannelse: De studerendes gang i Værftshallerne kan koble sig til værkstederne med kultur- og byproduktion, i det brede spændingsfelt mellem håndværk, kunst, design og teknologi.
• Mad og bevægelse: Det skal være muligt at få noget at spise, enten via et madmarked som i dag – eller evt. en café, restaurant eller et fødevaremarked. Der skal også være mulighed for bevægelse, både inde i hallerne og udenfor. Et bud kunne være kreative bevægelsesrum til gadeidræt/selvorganiseret idræt.